Omgeving

Stadje DurbuyDurbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot Kleinste stad van de Wereld uit riep. In de jaren die volgden kwamen vele toeristen naar de mooie stad in de Ardennen door deze slim verzonnen slogan. Vandaag de dag is Durbuy nog steeds één van de belangrijkste plaatsen in de Ardennen en is er van alles te zien en te doen.

Historisch centrum van Durbuy

Het historisch centrum van Durbuy is een stap terug in de tijd! Geniet van de smalle straatjes, de 17e eeuwse huizen, goede restaurants en leuke winkels.

Falize rots in Durbuy

De Falize rots in Durbuy staat ook wel bekend onder de naam Homalius rots en Anticlinaal.

Uitkijktoren van Durbuy

De Uitkijktoren van Durbuy is echt een aanrader en geeft een mooi uitzicht!

Parc des Topiaires in Durbuy

Het is leuk om in deze buxustuin een mooie wandeling te maken.

Toeristentreintje in Durbuy

Het Toeristentreintje in Durbuy is dé manier om het kleinste stadje ter wereld te ontdekken.

Mini Golf Durbuy
De minigolf van Durbuy ligt in de schaduw van het kasteel van Comte d'Ursel in het centrum van het oude stadje. Het is echt een "mini"golf op een klein stukje land, maar toch zijn er 18 holes waar je gerust een tijdje zoet bent. Het ligt op een unieke locatie, met zicht op de Ourthe, het kasteel en de anticlinal.

De openingsuren hangen wat af van de weersomstandigheden, maar algemeen genomen is de minigolf open vanaf de krokusvakantie tot het einde van het jaar, zowel in de week als in het weekend. Meer info vind je op de website van Durbuy.

https://www.durbuyinfo.be/index.php/nl/

 


Adventure ValleyAdventure Valley, gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving van Durbuy, staat synoniem voor een groot aanbod aan binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud.
Adventure Valley bundelt activiteiten samen in verschillende toegangsbandjes en prijzen. Sommige activiteiten kan u individueel of met een gids organiseren.

Meer info hierover kan je vinden op :

https://www.adventure-valley.be/nl/park/activiteiten

 
Parc Chlorophylle


Parc Chlorophylle, situeert zich in 500 hectaren bosrijk gebied, het is dé ideale plaats voor een dagje familierecreatie gekoppeld aan het instructieve.

Je kan het grote natuurgebied ontdekken door thema's over het bos en de natuur. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden, laat je op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen. De route telt 32 attracties in hout (zowel de speelzones als de educatieve zones). De loopbrug brengt  je tot in de kruinen van de bomen! Hij is 40 meter lang en heeft een hoogte van 15 meter. Ze laat je toe om het leven in de hoogste regio's van het bos te ontdekken.

Er is ook een grote speeltuin die volledig is opgetrokken in hout met de natuur als thema.

Wanneer de kinderen spelen in de speeltuin kunnen de ouders genieten van de brasserie. De brasserie biedt  plaatselijke gerechten aan en dit aan democratische prijzen.

Speciaal familietarief : 5,80 € pp ( 2 ouders maximum + 2 kinderen minimum, 3-12 jaar). Indien je binnen de 4 maanden meerdere keren wenst terug te komen, dan betaal je slechts 3,50 € pp.

Adres: Rue des Chasseurs Ardennais, 60 | Dochamps | 6960 Manhay

https://www.parcchlorophylle.com/nl/projet_nl.php


Maïslabyrint BarveauxHet reuzachtig maïslabyrint met animaties door echte acteurs is de belangrijkste attractie, maar andere zones bieden eveneens verrijkende en amusante ervaringen... Kijk maar:

Het reusachtige maïsdoolhof

11 ha, 600.000 maïskorrels, 6 km wandelroutes

Sinds 2015 : 1 labyrint, 2 avonturen

Een "groen" theater met 6 etappes voor een fabuleuze show.
Het parcours met 13 proeven: zet je zintuigen op scherp, 3D-constructiepuzzel, verschillende proeven, tal van uitdagingen... voor ieders plezier!

Adres : 


Rue Basse Commène, 6940 Barvaux-sur-Ourthe 

(achter het voetbalveld).

GPS : Rue Haute commène, 10, 6940 Barvaux-sur-Ourthe

Aan de rand van Barvaux volgt u de wegwijzers « Le Labyrinthe »

De inleidende paragraaf geeft je lezers de belangrijkste idee van wat ze kunnen verwachten. Het kan ook gebruikt worden als een korte voorvertoning in de blogbericht lijst. Verschillende lay-outs kunnen nuttig zijn bij het ​​onderscheiden van de rest van de teksten. Lees verder voor meer informatie over de opmaak.

Kort en eenvoudig blogberichten zijn de beste manier om je bezoekers op de hoogte te houden. Spannende inleidende paragraaf en een korte, informatieve inhoud zullen ervoor zorgen dat je lezers zullen blijven komen voor meer nieuws.